Babagyűjtemény

A régiségek közül a lányok nagy kedvene a baba, melyeket most meg is tekinthetnek Mórahalomon. Bárány Tiborné, aki 40 éven át gyűjtötte a babákat, most felajánlotta, hogy ezek megtekinthetőek legyenek és eladta Mórahalom városának. 550 baba és különböző plüssökből álló figurák láthatóak. A gyűjtemény felettébb érdekes és gyönyörű babák is megtalálhatóak és közel 100 év történelmét fedezhetjük fel. Láthatunk Barbie, Götz, külföldi babákat is egyaránt.

 

Borház

A finom borokat kedvelő vendégeink számára ajánljuk ezt a lehetőséget, hiszen ez kultúrális hagyomány, hogy a nemes és hazai termesztők által termelt bort kostolhassanak. Több féle borral, borkostólással várják a vendégeket. A Borházban rendezvényeket is lehet tartani 50 fő-ig. Mórahalomhoz közel helyezkedik el, mindössze 2,5 km-re, mely távolság biciklivel történő megtételére is jó.

 

Madárkert

Gyönyörűen mesés környezetben lévő díszmadárparkban több mint 80 állatfaj található. Az aprócska pintyektől, a fácánokon, pávák, futómadarak és papagájokon át még rengeteg féle madár kap itt otthont. 1000m2-en elterülető parkba egyszerre 20-25 fő élvezheti kényelmesen a nézelődést. Természetbarát vendégeink számárá tökéletes kikapcsolódás. Nem csak a madarakat lehet megtekintekinteni, de kisállatokat is lehet simogatni és etetni. Megtalálhatóak itt még emelett a beszélő papagájok kis csoportja is. Aki több időt szeretne a természetben tölteni, annak lehetősége van más turisztikai programok lehetőségére is, mint például tanösvények felfedezésére, lovasgoat túrákra.

 

Futó-Dobó Lovasközpont:

Hazánk nagymúlttal rendelkezik a lovaglás világában.  Ennek köszönhetően egy meseszép lovarda várja a lovagolni vágyókat csendes és barátságos környezetben.

 

Nagyszéksósi Bivalygulya és Csónakázó-tó

A természetet kedvelő vendégeink számára nagyszerű látványt nyújt a Mórahalomtól nem messze lévő Bivalyfarm és a mellette elterülő Csónakázó-tó. A bivalyok megtekintése mellett, simogatásra is lehetőség van. Természetesen a tavon pedig csónakázási lehetőség is. A kerékpárút teljesen összekötött a farmmal, így jó sportolási lehetőség is, hiszen biciklivel egy jó családi programot is kialakíthatnak.Nem szükséges elemózsiát cipelni, hiszen a Széksós büfé csütörtöktől vasárnapig, valamint keddenként 10 és 18 óra között. Vendégek számára a bivalytelep, a kilátó tornyok és a Bölömbika tanösvény szabadon látogatható..

Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net